Niin hyvää, että täytyy jakaa se kaikille muillekin!
Itse keliaakikkona käytin gluteenittomia jauhoja ja glut. makaronia, mutta eiköhän tämä toimi ihan normitavarallakin =).
Tarvitset...
Jauhelihakastike:
400g jauhelihaa
690g pastakastike
jauhelihamaustetta oman maun mukaan
öljyä paistamiseen
Juustokastike:
5 rkl voita
1dl jauhoja
9dl maitoa
250g juustoraastetta
250g makaronia
päälle juustoraastetta
***
Kaikki "kerrokset" kannattaa valmistaa samaan aikaan.
- Jauhelihakastike: Paista jauheliha ja lisää jauhelihamauste + pastakastike. Hauduta jonkin aikaa.
- Juustokastike: Sulata voi kattilassa, lisää jauhot samalla sekoittaen. Lisää maito ja kiehauta. Lopuksi lisää juustoraaste. Sekoittele vähän väliä, niin kastikkeesta tulee tasainen.
- Keitä makaronit.
Laita uunivuoan pohjalle reilu kerros jauhelihakastiketta, sitten makaronia, juustokastiketta, makaronia jne... Kastikkeiden väliin siis aina makaronia. Viimeiseksi kerrokseksi juustokastike, jonka päälle vielä juustoraastetta
Uuni 200 asteeseen, lasagnette uuniin n. 20 minuutiksi. Kannattaa seurailla juuston väriä siinä päällä ja ottaa pois sitten kun sen on sopivan kullankeltainen.
***
Huomioita:
- Käytin paremmanpuutteessa sellaista isoa pyöreää kakkuvuokaa ja näillä ohjeilla lasagnette istui siihen oikein nätisti, ei jäänyt yhtään yli.
- Lasagnette on aivan taivaallista esimerkiksi raejuuston ja kiinankaalin kanssa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti